Cazare in regim hotelier- de la A la Z

Cazare in regim hotelier- de la A la Z
5 (100%) 4 votes

De-alungul timpului, fiecare dintre noi ajunge sa calatoreasca fie in interes de serviciu, fie in interes personal. Desigur ca atunci cand stabilim o calatorie trebuie sa luam in considerare mai multe aspecte importante cum ar fi : timpul, bugetul sau cazarea.
In ceea ce priveste cazarea, in Romania, a aparut recent un nou concept – cazare in regim hotelier. Analizand aceasta modalitate de gazduie putem constata faptul ca are o serie de avantaje: locatiile sunt mult mai spatioase si confortabile (complet utilate) iar raport calitate/pret sunt cele mai avantajoase, amplasarea locatiilor in diferite zone ale orasului, discount de pret in functie e numarul zilelor de cazare, posibilitatea de a apela la servicii de transport, ore de check in si check out flexibile.
Pentru a te putea bucura din plin de aceste avantaje, exista o serie de norme care ajuta la ordinea si buna functionare a intregului proces de cazare. Fiecare companie are propria politica care trebuie respectata. Cu toate astea pot exista situatii neprevazute – noi iti prezentam cele mai des intalnite astfel de situatii alaturi de cateva sugestii:
Doresti sa faci check-inul foarte devreme sau foarte tarziu. Fiecare companie de inchirieri in regim hotelier are regulile sale in ceea ce priveste check-inul si check-outul.
De cele mai multe ori check-inurile se fac dupa ora 12, dar nu mai tarziu de ora 22. In cazul in care, din diverse motive, ai nevoie sa te cazezi dupa ora 22, poti stabili in prealabil o intalnire de predare a cheilor cu un agent de teren.
De asemenea, daca doresti sa faci check-inul foarte devreme recomandarea noastra ar fi sa anunti din timp acest lucru sau sa platesti o zi in plus.
Vrei sa faci check outul foarte tarziu . Asa cum check-inul are propriile sale reguli si check-out trebuie sa respecte anumite ore. In principiu check-outul depinde in totalitate de regulile check-inului. Daca un client este informat ca se poate caza oricand dupa ora 12, este normal ca apartamentul sa fie disponibil dupa ora aceea. Nici tie nu ti-ar placea sa astepti sa te cazezi dupa un client intarziat care inca ocupa locatia inchiriata de catre tine in ziua respectiva. Nu-i asa? In cazul in care ai nevoie sa stai mai mult, poti solicita permisiunea prestatorului si sa stabiliti impreuna ora la care sa eliberezi locatia sau sa gasiti impreuna o alta solutie.
Renunti la cazare in ultimul moment si vrei banii inapoi.
Probabil ca ti s-a intamplat si tie sau vreunui prieten sa intervina ceva iar in ultimul moment sa fii nevoit sa renunti la rezervarea pe care ai facut-o, dorind sa-ti recuperezi banii inapoi.
Daca da, trebuie sa stii un lucru: in momentul in care tu faci o rezervare si platesti un avans, aceasta se blocheaza automat pentru tine, fiind respise toate celelalte cereri. Daca renunti la rezervarea ta si vrei banii inapoi, prestatorul pierde de doua ori: rezervarea facuta de catre tine si toate celelalte posibile rezervari anterioare respinse. Tocmai de aceea avansul este o garantie pe care trebuie sa ti-o asumi. Noi iti recomandam sa te asiguri de disponibilitatea ta in momentul rezervarii sau sa-i propui prestatorului sa-ti ofere o alta perioada de cazare in baza acelei garantii.
Locatia nu este exact cum te asteptai. Atunci cand rezervi o locatie pe baza unor fotografii este normal sa te astepti sa arate exact la fel: interiorul apartamentului, zona locatiei sau utilitatile oferite. Uneori pot exista mici exceptii care nu depind de prestator: poate in zona respectiva se fac lucrari neprevazute si dintr-o zona linistita devine una zgomotoasa, sau poate clientul dinaintea ta a stricat un aparat electrocasnic pe care tu te bazai. Daca te aflii intr-una dintre situatiile acestea poti solicita o alta locatie la acelasi pret si in conditiile la care te asteptai initial.
Vrei o reducere mai mare . Partea cea mai buna atunci cand inchiriezi o locatie in regim hotelier este ca poti negocia pretul in functie de numarul zilelor de cazare. Daca nu te incadrezi in buget poti cere o oferta insa trebuie sa tii cont de faptul ca in pret ai incluse toate cheltuielile, servicii de curatenie si nu mai platesti TVA.
Asadar daca ai in plan sa rezervi o locatie in regim hotelier noi te sfatuim sa ai in vedere aceste informatii. Cu siguranta te vor ajuta si iti vor face sederea mai placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *