Cum sa alegi corect administratorul proprietatii tale

Cum sa alegi corect administratorul proprietatii tale
5 (100%) 1 vote

Numerosi proprietari de locuinte, sunt in cautarea unor administratori de proprietati care sa aiba grija de proprietatea lor si sa le asigure un venit constant, fara bataie de cap.

La prima analiza, pare ceva banal, pana la urma oricine poate tine cheia proprietatii si oricine poate tine o vizionare cu un eventual chirias si daca acesta este decis sa ramana, eviden poate si incasa echivalentul chiriei.

Ei bine, nu este chiar asa simplu. Situatia se complica si mai mult atunci cand proprietarul doreste ca proprietatea lui sa fie inchiriata in scop turistic, astfel sigurandu-i un venit peste media unei chirii normale.

Stim cu totii ca aproape orice agentie imobiliara ofera si servicii de administrare, contra cost. Pana aici nimic deosebit, este chiar la “moda” sa lasi proprietatea in administrare la aceeasi agentie cu care ai achizitionat proprietatea, insa asta nu inseamna ca lucrezi cu profesionisti, mai ales daca doresti ca proprietatea ta sa fie inchiriata in sistem hotelier.

Agentiile imobiliare sunt specializate in vanzari si inchirieri lunare, nu in servicii ospitaliere, de aici apare si diferenta intre o agentie de specialitate si una care spune doar DA, atunci cand va aude intreband in stanga si dreapta de o agentie care sa va administreze proprietatea.

Cum sa alegi corect administratorul proprietatii tale?

Iata ce trebuie sa ofere proprietarului, o agentie specializata in administrarea proprietatilor si inchirierea acesteia in scop turistic.

  • O agentie specializata va dispune de un sistem complex de administrare si un CheannelManager cu care va administra proprietatea online si va genera conexiuni multiple.
  • Asigura serviciile de mentenanta completa
  • Asigura servicii de curatenie completa, atat intern cat si extern daca este necesar
  • Asigura servicii profesionale foto/video
  • Asigura transparenta totala fata de proprietar. Mai exact, pune la dispozitie proprietarului un cont in softul de administrare, unde poate vedea in timp real disponibilitatea apartamentului, gradul de ocupare si veniturile generate.

Indiferent de modalitatea de taxare a proprietarului de catre agentie, comision sau suma fixa lunara, nu trebuie sa lipseasca cele 5 puncte de siguranta, ce vor fi oferite de catre o agentie specializata in administrarea proprietatilor.

Cu aceste minime servicii oferite, ca proprietar veti simti ca proprietatea ta este pe mana unor specialisti, fara sa existe nici macar o data, suspiciunea unor serficii neprofesioniste.

Daca ti-a fost de folos articolul, distribuie mai departe 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *